טבעונות בגיל הזיקנה
- דנה ולירו
- 7 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 10 ביולי

טבעונות בגיל הזיקנה: אפשרי, בריא ומספק!
אורח חיים של טבעונות בגיל הזיקנה - חשוב שיתנהל עם תכנון נכון, על מנת להבטיח תזונה מאוזנת ומגוונת. הנה כמה נקודות חשובות לתשומת לב:
חלבונים - בגיל השלישי עולה דווקא הצורך בהם. הקפידו לאכול מהם לאורך הארוחות השונות ביום - 25-30 גר' חלבון בארוחה.
ירקות ופירות, ב-5 צבעים, בצורות הכנה המתאימות ליכולות הבליעה והלעיסה (קיראו עוד בפוסט הבא).
חוסרים תזונתיים - כמו ויטמין B12 שנמצא בעיקר במוצרים מהחי, חשוב לקחת באופן יומיומי בכל מצב. ניתן לבדוק את רמות ה-B12 באמצעות בדיקות דם. תשאול מקיף עשוי להצביע גם על חוסרים תזונתיים נוספים, כגון חלבונים וברזל.
רקע רפואי - לעתים יש מצבים רפואיים, בהם נדרשות התאמות תזונתיות, שאינן קשורות לטבעונות, וחשוב לשלב גם אותן.
חלבונים בתפריט היומי בהכנה בייתית
המאכל שמספק 15 גר' חלבון | מה אפשר להכין עם זה? |
100 גר' טופו (שליש גוש) | מקושקשת טופו, טופו אפוי בתנור, קוביות טופו לתוך סלט ירקות, שניצל טופו, קציצות טופו |
כוס עדשים מבושלות | ממרח עדשים, במרק, תבשיל עדשים, תוספת לסלט ירקות, מג'דרה על בסיס אורז/קינואה/בורגול |
כוס חלב סויה ו-50 גר' טופו | בסיס לשייק פירות |
100 גר' אגוזי מלך או קשיו/70 גר' שקדים | תוספת לסלט/דייסה/שייק – שלמים או טחונים בתפזורת (אפשר לרכך בהשרייה) |
70 גר' קמח חומוס (כחצי כוס) | חביתת חומוס בתוספת עשבי תיבול |
להתאמת מענה תזונתי אישי לכם.ן או ליקיריכם.ן מוזמנים.ות ליצוא איתי קשר בלחיצה על הלינק הזה
מקורות מידע:
משרד הבריאות, אגף התזונה - מסמך עבודה לדיאטניות בנושא: דוגמאות לתפריטים המבוססים בעיקר על חלבונים
מן הצומח המתאימים לצריכה של קשישים, מרץ 2020.
Kommentare