top of page

מתכון לממרח סלק טעים – להוסיף צבע לחיים

עודכן: 10 ביולי


פרוסות לחם מחמצת מרוחות בממרח סלק בצבע סגול על צלחת הגשה לבנה
פרוסות לחם מחמצת בייתי עם ממרח סלק עשיר וצבעוני על צלחת לבנה.

מתכון לממרח סלק טעים ובריא

כמיטב המסורת – מתכון פשוט מאוד להכנה, שלא מתפשר על בריאות וצבעוניות. הפעם צובע את המנה בסגול חגיגי - הסלק. צבעו העז נשמר הודות לבישולו בקליפתו, ואם חשבתם איך צורכים ירקות ופירות בחמישה צבעים – סלק הוא פתרון מצוין לצבע הסגול.


אז מה יש לנו כאן?

הסלק תורם בריאותית את הפיגמנטים הסגולים הייחודיים המכונים בטלאינים, אגוזי המלך תורמים אומגה 3 ממקור צמחי, הטחינה מספקת חוץ משומן גם סידן, ואם צורכים את הטחינה על בסיס שומשום מלא - מתקבלת כמות נכבדה של סידן.


המצרכים למתכון לממרח סלק טעים:

2 ראשי סלק מבושלים בקליפתם במים

3 כפות טחינה גולמית (לתוספת סידן מומלצת טחינה משומשום מלא)

מיץ מ - 1 לימון

1-2 שיני שום – לפי הטעם

1/4 כפית מלח

בסוף :

1 כוס אגוזי מלך

1 כף שמן זית


אופן ההכנה

  1. מקלפים את ראשי הסלק וטוחנים בבלנדר את הסלק, מיץ לימון, שום, ומלח – עד קבלת מרקם חלק.

  2. מוסיפים את האגוזים ושמן הזית וטוחנים בבלנדר בפולסים – בהתאם למרקם הרצוי – חלק או גס.

  3. מעבירים את הממרח המתקבל לכלי זכוכית - לשמירה במקרר עד 4 ימים.




בתאבון!


Commentaires


כיתבו לי

תודה שכתבת 

המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית-תזונתית או תחליף להתייעצות עם תזונאי.ת דיאטני.ת. כל התכנים באתר נועדו לספק מידע ואין לראות בהם בדרך כלשהי יעוץ רפואי/תזונתי או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. להתאמה אישית ולקבלת טיפול תזונתי יש לפנות לתזונאי.ת דיאטנ.ית.

צרו קשר

זכרון יעקב

050-5749900

dana.valero@gmail.com

דנה ולירו

דנה ולירו

Dana Valero

דנה ולירו דיאטנית קלינית

Dana Valero Registered Dietitian & nutritionist

 www.kavnakee.com עיצוב אתר

Einat Lahav תמונות תדמית

bottom of page