top of page

לכבוד טו בשבט - קציצות חוביזה

 



על שום מה ולמה חוביזה?

החוביזה, או בשמה העברי, החלמית, היא אחד מאותם צמחי מאכל, שנפוצים מאוד בעונה זו של השנה: ומבצבצים בטבע ובין גינות הבתים. מותר לקטוף אותם וומומלץ לשלב בשלל מתכונים פשוטים להכנה.

החוביזה עשירה בברזל, חומצה פולית, ויטמין A, סידן, ויטמין C, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. הכנתה בצורה המתאימה גם יכולה לשחרר ממנה אנטי נוטריינטים כדוגמת החומצה האוקסאלית, המעכבת ספיגת מינרלים ממנה (כמו הסידן).

מוזמנים לצאת לטיול קצר בטבע הירוק והרענן וללקט עלי חוביזה – מה שלא ישמש אתכם הפעם ניתן להקפיא או לייבש, לטחון לאבקה ולהוסיף לשלל מאכלים.


המתכון לקציצות חוביזה (כ-12 יחידות בינוניות)

מרכיבים

·        חצי כוס קמח חומוס (אם הבלילה רטובה מדי אפשר להוסיף עוד קצת)

·        ביצה

·        בצל בינוני

·        קישוא בינוני

·        שליש צרור פטרוזיליה או כוסברה – לפי הטעם (שטופים ומסוננים)

·        ערמה גדולה של עלי חוביזה טריים, שלמים, לא גדולים (ללא הגבעול)

·        מלח וכמון לפי הטעם.

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל ומאדים על מחבת חם, עד שמתרכך.

  2. טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול והקישוא.

  3. חולטים את עלי החוביזה במים רותחים שתי דקות – חוזרים על כך עוד פעם ואז מייבשים היטב (החליטה עוזרת לשחרר מהם את החומצה האוקסאלית וגם מעדנת את טעמן).

4. קוצצים לחתיכות קטנות את עלי החוביזה.

5. מעבירים לקערה את הבצל, החוביזה, והתערובת שטחנו במעבד המזון.

6. מוסיפים לקערה חצי כוס קמח חומוס, ביצה טרופה, מלח וכמון לפי הטעם. מערבבים היטב ובודקים שניתן ליצור קציצות ששומרות על צורתן.

 

הגירסא המטוגנת:

מחממים מחבת נון סטיק ומוסיפים לאחר שהתחמם שתי כפות שמן.

יוצרות קציצות שטוחות ומטגנים קלות כ-2-3 דקות מכל צד, עד השחמה.

מעבירים לצלחת שטוחה על נייר סופג.

 

הגירסא האפויה:

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.

יוצרים קציצות שטוחות, ומסדרים אותן על תבנית אפייה שעליה נייר אפיה – מברישים קלות בשמן.

אופים סה"כ עשרים דקות – עשר דקות מכל צד, עד הזהבה.

 

הגירסא הטבעונית (מטוגנת או אפויה לפי העדפה):

מחליפים את הביצה בחצי כוס מחית תפוחי אדמה בטמפ' החדר או מוסיפים עוד 3 כפות קמח חומוס.


בתאבון! ומומלץ לקטוף כמות גדולה יותר לשימוש במאכלים נוספים - תוספת למרק, חביתות ירק, פשטידות ועוד.




 


bottom of page