top of page

ממרח סלק ואגוזים – מוסיף צבע לחיים

עודכן: 11 בספט׳ 2022



כמיטב המסורת – מתכון פשוט מאוד להכנה, שלא מתפשר על בריאות וצבעוניות. הפעם צובע את המנה בסגול חגיגי הסלק. צבעו העז נשמר הודות לבישולו בקליפתו, ואם חשבתם איך צורכים ירקות ופירות בחמישה צבעים – סלק הוא פתרון מצוין לצבע הסגול.


אז מה יש לנו כאן?

הסלק תורם בריאותית את הפיגמנטים הסגולים הייחודיים המכונים בטלאינים, אגוזי המלך תורמים אומגה 3 ממקור צמחי, הטחינה מספקת חוץ משומן גם סידן, ואם צורכים את הטחינה על בסיס שומשום מלא - מתקבלת כמות נכבדה של סידן.


המרכיבים לקבלת צנצנת בינונית של ממרח הנשמר 3-4 ימים:

2 ראשי סלק מבושלים במים

3 כפות טחינה גולמית (לתוספת סידן מומלצת טחינה משומשום מלא)

מיץ מ - 1 לימון

1-2 שיני שום – לפי הטעם

1/4 כפית מלח

בסוף :

1 כוס אגוזי מלך

1 כף שמן זית


אופן ההכנה

טוחנים בבלנדר את הסלק, מיץ לימון, שום, ומלח – עד קבלת מרקם חלק.

מוסיפים את האגוזים ושמן הזית וטוחנים בבלנדר בפולסים – בהתאם למרקם הרצוי – חלק או גס.


בתאבון!


bottom of page