כמיטב המסורת – מתכון פשוט מאוד להכנה, שלא מתפשר על בריאות וצבעוניות. הפעם צובע את המנה בסגול חגיגי הסלק. צבעו העז נשמר הודות לבישולו בקליפתו, ואם חשבתם איך צורכים ירקות ופירות בחמישה צבעים – סלק הוא פתרון מצוין לצבע הסגול.
אז מה יש לנו כאן?
הסלק תורם בריאותית את הפיגמנטים הסגולים הייחודיים המכונים בטלאינים, אגוזי המלך תורמים אומגה 3 ממקור צמחי, הטחינה מספקת חוץ משומן גם סידן, ואם צורכים את הטחינה על בסיס שומשום מלא - מתקבלת כמות נכבדה של סידן.
המרכיבים לקבלת צנצנת בינונית של ממרח הנשמר 3-4 ימים:
2 ראשי סלק מבושלים במים
3 כפות טחינה גולמית (לתוספת סידן מומלצת טחינה משומשום מלא)
מיץ מ - 1 לימון
1-2 שיני שום – לפי הטעם
1/4 כפית מלח
בסוף :
1 כוס אגוזי מלך
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
טוחנים בבלנדר את הסלק, מיץ לימון, שום, ומלח – עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים את האגוזים ושמן הזית וטוחנים בבלנדר בפולסים – בהתאם למרקם הרצוי – חלק או גס.
בתאבון!
Comments