top of page

גם ירוק וגם מרענן - מרק מלפפונים צונן


למה לשתות אותו?

✅ נראה משגע ✅ טעים מאוד ✅ בריא ומזין ✅ קל להכינו ✅ מרקם נוח ללעיסה.


מומלץ כמנת פתיחה לארוחה או כמנת ביניים.


מה יש בו?

ירוקים בכל מיני צורות וגדלים – ובהחלט אפשר לגוון לפי ההעדפה האישית. המרק בתמונה מכיל מלפפונים, אבוקדו, בצל ירוק, גבעולי סלרי ועלי נענע.

מה יוצא לי מזה?

חגיגה שלמה של ויטמינים ומינרלים וגם שומנים מהסוג המומלץ: חומצה פולית, ויטמין E, ויטמין C ,

ויטמין K, מגנזיום, ברזל, סידן, אשלגן חומצות שומן חד בלתי רוויות ופיטוכימקלים חשובים כמו בטא-קרוטן.

איך מכינים?

לכמות של 8-9 כוסות פתיחה קטנות:

4-5 מלפפונים בינוניים

1 אבוקדו

3 גבעולי בצל ירוק

4 גבעולי סלרי

1/3 כוס עלי נענע

מיץ מלימון שלם

חותכים את המלפפונים וגבעולי הסלרי לחתיכות גסות, קוצצים גס את הבצל ירוק.

מוסיפים לבלנדר חזק יחד עם האבוקדו, העלים והלימון הסחוט. טוחנים עד קבלת מרקם נוזלי סמיך.

לאירוע חגיגי או סתם לפינוק – אפשר לקשט כמו בתמונה עם קוביות אבוקדו, גזרי מלפפון, עלים שלמים מהירוקים של המרק.


בתאבון!

Comentários


כיתבו לי

תודה שכתבת 

המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית-תזונתית או תחליף להתייעצות עם תזונאי.ת דיאטני.ת. כל התכנים באתר נועדו לספק מידע ואין לראות בהם בדרך כלשהי יעוץ רפואי/תזונתי או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. להתאמה אישית ולקבלת טיפול תזונתי יש לפנות לתזונאי.ת דיאטנ.ית.

צרו קשר

זכרון יעקב

050-5749900

dana.valero@gmail.com

דנה ולירו

דנה ולירו

Dana Valero

דנה ולירו דיאטנית קלינית

Dana Valero Registered Dietitian & nutritionist

 www.kavnakee.com עיצוב אתר

Einat Lahav תמונות תדמית

bottom of page