top of page

מתוקים רכים – כדורי תמרים ואגוזים מפנקים


למה אני אוהבת אותם?

טעימים קלים להכנה וקלים ללעיסה מזינים מראה חגיגי

כדורי התמרים והאגוזים מתאימים כקינוח או כמנת ביניים, ועם משחק של ציפויים מתקבל מראה חגיגי במינימום מאמץ.

מהו הרווח הבריאותי?

ראשית זהו קינוח על טהרת המזונות השלמים, שהם המועדפים מבחינה בריאותית : תמרים ואגוזי מלך. בנוסף אין צורך בתוספת סוכר - המתיקות מתקבלת מהסוכרים שנמצאים בתמרים עצמם. יחד עם כל אלו התמרים מספקים מינרלים כגון אשלגן, מגנזיום וסידן, אגוזי המלך עשירים באומגה 3 ממקור צמחי.

המרכיבים הדרושים ל-16 כדורים קטנים:

1 כוס תמרים ללא גלעינים – אחרי השריה וריכוך (תמרים לחים לא צריכים השרייה).

1 כוס אגוזי מלך

2 כפות קקאו או אבקת חרובים

1/4 כפית קינמון טחון

לציפוי – קוקוס טחון, קקאו איכותי ופה בתמונה גם כוסמת ירוקה קלויה

איך מכינים?

1. מפוררים או טוחנים לגמרי את האגוזים במעבד מזון – לפי ההעדפה. מעבירים לקערה.

2. מערבבים את התמרים, אבקת הקקאו והקינמון במעבד מזון.

3. מוסיפים את עיסת התמרים לאגוזים ולשים לתערובת אחידה.

4. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בציפוי הרצוי – קוקוס, אבקת קקאו איכותית.


* לגיוון המראה – ניתן ליצור מהתערובת גליל, להקפיא ולחתוך לפרוסות לאחר שהתקרר.

Comments


bottom of page