top of page

תזונה ודמנציה –איך אוכלים את זה?

עודכן: 13 בספט׳ 2022



דמנציה משפיעה על חיי החולים.ות בכל היבטי החיים, כמובן גם בתחום האכילה. ככל שהדמנציה מתקדמת, גדלים האתגרים. השאיפה היא כמובן לשמור עד כמה שניתן על התפקודים הקיימים עם מניעה של הדרדרות תזונתית. קודם לכן חשוב לברר בדיוק מהם האתגרים בכל אחד מתפקודי האכילה, לעתים שינויים קטנים כבר יכולים להעיד על קיומה של בעיה.


מה אפשר לשאול?

-האם קניית המזון ואכסונו השתנו משמעותית? לא יעילים?

-האם בעת הכנת הארוחה – שוכחים מתכונים? מכינים שוב ושוב את אותה המנה גם כשהיא במקרר?

- מתקשים לשמור על הגיינה?

-האם סביבת האכילה כבר אינה קבועה – אין זמני ארוחות? מתקשים להתארגן לארוחה?

-האם בעת האכילה עצמה נראה שקשה לבלוע? אוכלים הרבה יותר או הרבה פחות מהרגיל?


מה אפשר לעשות?

בכל נקודה של שינוי לרעה או קושי ניתן להתערב כדי לשפר ולהקל.

-בקנית המזון ואכסונו – מלווה לקניות, משלוחים הביתה, רשימת קניות.

-בהכנת הארוחה – עזרה צמודה, כלי אוכל נגישים, התאמות בטיחות.

-בסביבת האכילה – מנות מוכנות במקרר, שמירה על שיגרת ארוחות.

-בעת האכילה – מרקמים מותאמים, אוכל שניתן לאחוז ביד או חתוך מראש, התאמות תיבול וטמפ'.


מידע נוסף למטפלים.ות:

"לאכול ולחיות בכבוד", המדריך לבני המשפחה ולמטפלים באנשים עם דמנציה – משרד הבריאות, הגו'ינט, עמותת עמד"א, 2015.

דפי מידע על דמנציה למטפלות, הג'וינט בשותפות עם : משרד הבריאות, שירותי בריאות כללית, ניני צ’ופ, דנאל, מטב 2022.


להתאמת מענה תזונתי אישי לכם.ן או ליקיריכם.ן מוזמנים ליצור איתי קשר. לדף צור קשר

bottom of page