top of page

טבעונות בגיל השלישי

עודכן: 14 בספט׳ 2022



אורח חיים טבעוני בריא, מגוון ומספק יכול להתקיים בכל גיל, גם בגיל השלישי.

למה צריך לשים לב?

  • חלבונים - בגיל השלישי עולה דווקא הצורך בהם. הקפידו לאכול מהם לאורך הארוחות השונות ביום - 25-30 גר' חלבון בארוחה.

  • ירקות ופירות, ב-5 צבעים, בצורות הכנה המתאימות ליכולות הבליעה והלעיסה (קיראו עוד בפוסט הבא).

  • חוסרים תזונתיים – למשל ויטמין ה-B12,שנמצא בעיקר במוצרים מן החי. בגיל המבוגר עלולים להתפתח חוסרים של ויטמין זה גם עקב נטילת תרופות מסוימות, מחלות במערכת העיכול ושינויים במערכת העיכול עקב הזדקנות. במידת הצורך השלימו חוסרים עם תוספי תזונה מתאימים.

  • רקע רפואי - לעתים יש מצבים רפואיים, בהם נדרשת הגבלה של רכיבי תזונה מסוימים.


חלבונים בתפריט היומי בהכנה בייתית

המאכל שמספק 15 גר' חלבון

מה אפשר להכין עם זה?

100 גר' טופו (שליש גוש)

מקושקשת טופו, טופו אפוי בתנור, קוביות טופו לתוך סלט ירקות, שניצל טופו, קציצות טופו

כוס עדשים מבושלות

ממרח עדשים, במרק, תבשיל עדשים, תוספת לסלט ירקות, מג'דרה על בסיס אורז/קינואה/בורגול

כוס חלב סויה ו-50 גר' טופו

בסיס לשייק פירות

100 גר' אגוזי מלך או קשיו/70 גר' שקדים

תוספת לסלט/דייסה/שייק – שלמים או טחונים

בתפזורת (אפשר לרכך בהשרייה)

70 גר' קמח חומוס (כחצי כוס)

חביתת חומוס בתוספת עשבי תיבול

להתאמת מענה תזונתי אישי לכם.ן או ליקיריכם.ן מוזמנים.ות ליצוא איתי קשר בלחיצה על הלינק הזה


מקורות מידע:

משרד הבריאות, אגף התזונה - מסמך עבודה לדיאטניות בנושא: דוגמאות לתפריטים המבוססים בעיקר על חלבונים

מן הצומח המתאימים לצריכה של קשישים, מרץ 2020.

Comments


bottom of page