אין מה לעשות, צריך לזוז
- דנה ולירו
- 26 באוק׳ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
אין מה לעשות, צריך לזוז, ויפה שעה אחת קודם, או כמו שאסתר (שם בדוי) שנכנסה אליי לקליניקה אמרה: "החגים האלה, אם הייתי יכולה להזיז את הרגליים כמו שהזזתי את הפה, הכל היה נראה אחרת". אני דווקא חיזקתי אותה, שלא דחתה את הפגישה, כמו שלעתים עושים, והגיעה לספר ולהתעמת עם התקופה המאתגרת של החגים. היא סיפרה על המפגשים המשפחתיים, על הימים הארוכים וגם על מה שקרה יותר מדי (אכילה) ומעט מדי (תנועה).
ארגון הבריאות העולמי פרסם ב-19 באוקטובר 22' דו"ח ראשון מסוגו על המשמעות הכלכלית של חוסר פעילות גופנית, כי בעיות בריאות עולות כסף, והרבה. בעשור של 2020-2030 צפויים יותר מ-500 מיליון אנשים ברחבי העולם לפתח מחלות לב, השמנה, סוכרת ומחלות אחרות, הקשורות לחוסר פעילות גופנית, שעלותם הכלכלית תגיע ל-27 ביליון דולר – לשנה, אם לא יינקטו צעדים ממשלתיים מידיים. על כך אני מוסיפה, כי אותן בעיות רפואיות קשורות גם בקשר הדוק לתזונה, ומי שמשכיל לשפר את אלו וגם את אלו, ייצא הנשכר ביותר מבחינה בריאותית. הדו"ח, הראשון מסוגו ברמה העולמית, מוקדש להערכה של יישום ההמלצות העולמיות לפעילות גופנית, וסוקר מדינות שונות, ביניהן ישראל. נבדקו רמות שונות – ברמה הסביבתית תשתיות וחקיקה, ברמת הפרט הזדמנויות ותכניות במעגלים שונים וברמה המערכתית – מדיניות, הנחיות, מטרות ופיקוח על קבוצות גיל שונות.
מה קורה בישראל ? בדקתי כמובן לגבי הגיל השלישי:
נתונים על העדר פעילות גופנית בגילאי 70 ומעלה לא היו זמינים. אין זה אומר, שלא מכירים בחשיבותה של הפעילות הגופנית בארץ. הדו"ח מציין, שישנן הנחיות לאומיות לפעילות גופנית לקבוצת גיל וישנו עידוד לפעילות גופנית עבור הגיל השלישי.
חשוב לדעת וגם מעודד לשמוע - אין צורך במהפכות גדולות : לא בתחום התנועה ולא בתחום התזונה כדי לראות שיפור בריאותי ואף פעם לא מאוחר מדי להתחיל. כן מומלץ להתייעץ ולקבל הכוונה מותאמת למצב הבריאותי האישי, שמתחשבת בהסטוריה הרפואית ואורחות החיים.
מקורות :
אתר ארגון הבריאות העולמית' WHO. מוזמנים גם להציץ בסרטון מעורר ההשראה שפורסם שם:

Comentarios